پلی وینیل استات (Polyvinyl acetate به اختصار PVAc) یکی از پلیمرهای بسیار مهم در صنایعی مانند تولید چسب ، رنگ ، آدامس و غیره است که از پلیمریزاسیون مونومرهای وینیل استات حاصل می شود . در این صفحه می توانید اطلاعات مربوط به نحوه سفارش محصول ، خواص و مشخصات ، روش تولید ، کاربردها و MSDS این پلیمر را بخوانید . جهت خرید ، ثبت سفارش و یا اطلاع از قیمت فروش PVAc با همکاران ما در واحد فروش بازرگانی شیمیایی پارس تماس حاصل فرمایید .
در حال حاضر بازرگانی شیمیایی پارس به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.
اطلاعات محصول | تولید کننده: |
آنالیز محصول |
.
جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش بازرگانی شیمیایی پارس در در ارتباط باشید.
قیمت پلی وینیل استات:
برای آگاهی از قیمت روز با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.
این پلیمر با فرمول شیمیایی C۴H۶O۲)n) ترکیبی است که از طریق اتصال تعداد زیادی مونومر وینیل استات (CH۳COOCH=CH۲) به وجود می آید . تعداد واحدهای متصل شده به یکدیگر می تواند بین ۱۰۰ تا ۵۰۰۰ متغییر باشد که به معنای جرم مولکولی بین ۸۵۰ تا ۴۰۰۰۰ است . PVAc در صنایع مختلف به تنهایی و یا در واکنش هایی جهت تهیه سایر ترکیبات پلیمری ، می تواند به کار گرفته شود .
پلی وینیل استات یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده چسب های بر پایه آب مانند چسب چوب ، موکت ، چسب سفید و یا چسب پلی وینیل الکل است. امولسیون های این ترکیب به عنوان چسب برای مواد متخلخل خصوصا چوب ، کاغذ و لباس به کار برده می شود.
در دسته پلیمرهای آمورف ، غیر کریستالی و شاخه ای قرار می گیرد و در تماس با اکثر سطوح چسپندگی بالایی از خود نشان می دهد و آن را می توان از روش پلیمریزاسیون رادیکال آزاد تولید کرد .
مقاومت خوبی در برابر اشعه ماورا بنفش و اکسیداسیون دارد اما در زیر دمای انتقال شیشه (تقریبا ۳۰۵ درجه) نسبتا شکننده است و در در دماهای بالاتر از آن بسیار چسپنده است .
گروه های استر موجود در پلی وینیل استات نسبت به مواد قلیایی حساس هستند و به آرامی آن را به پلی وینیل الکل و اسید استیک تبدیل می کنند .
این پلیمر را می توان توسط روش های بالکی ، محلولی ، سوسپانسیونی و یا امولسیونی پلیمریزه کرد . در تولیدات تجاری تکنیک غالب تکنیک امولسیونی است . مونومر مورد استفاده برای این عملیات وینیل استات است که یکی از مواد خام شیمیایی مهم به شمار می رود و عمدتا برای تولید PVAc مورد استفاده قرار می گیرد . PVAc نیز با استفاده از الکل سازی به پلی وینیل الکل (PVA) تبدیل می شود . پلی وینیل استات اساسا به صورت پراکنده در آب تولید می شود .
وینیل استات از واکنش اتیلن با اکسیژن و استیک اسید بر روی کاتالیست پالادیوم تولید می شود و مونومرهای آن تحت نفوذ عملکرد آغازگرهای رادیکال آزاد ، به صورت پلیمرهای بلند زنجیر و شاخه ای به یکدیگر متصل می شوند و شکل پلیمری به خود می گیرند .
فرآیند پلیمریزاسیون شامل واکنش بین مونومرهای وینیل استات با غوطه ور کردن آن ها در آب است . این کار باعث به وجود آمدن امولسیون PVAc با رنگ سفید شیری می شود . مایع امولسیونی تولید شده را می توان فورا به عنوان پلیمر وینیل استات در محصولات دیگر به کار برد . هنگامی که در ترکیبات امولسیونی پوشش ها و چسب ها قرار می گیرد ، معمولا ابتدا به پلی وینیل الکل تبدیل می شود که یک پلیمر محلول در آب است ، این کار با استفاده از هیدرولیز جزئی صورت می گیرد .
حلای هایی که عموما برای تولید مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از متانول ، اتیل استات و بنزن .
آغازگرها برای شروع فرآیند پلیمریزاسیون مورد استفاده قرار می گیرند و در این مورد عبارتند از: ۲و۲ آزوبیس ایزوبوتیرونیتریل (AIBN) ، بنزول پروکسید و لوریل پروکسید .
شاید بتوان مهمترین کاربرد این پلیمر را استفاده از آن به عنوان چسب عنوان کرد . خواص چسب تا حد زیادی تحت تاثیر جرم مولکولی (توزیع) و سازگاری وینیل استات با سایر ترکیبات است . قدرت چسبندگی و حساسیت به رطوبت نیز وابسته به مقدار و نوع کلوئید محافط (ژلاتین ، صمغ طبیعی یا مشتقات سلولزی) و افزودنی های کاربردی دیگری مانند عوامل مرطوب کننده و پلاستی سایزرهاست . در سطوح پایین تر به عنوان پوشش محافط برای پنیر جهت محافطت از رطوبت و قارچ مورد استفاده قرار می گیرد .
یکی دیگر از کاربردهای مهم استفاده در نصب کفپوش و پنل های کف است . اما به صورت کلی در مواردی که نیاز به چسپندگی بسیار بالایی باشد از این پلیمر استفاده نمی شود.
۲- امولسیون های PVAc در مقیاس های بسیار بزرگ تولید می شوند ، ارزان هستند و چسپندگی بسیار خوبی را با سطوح متخلخل ایجاد می کنند ، اما بر روی سطوح غیر متخلخل عملکرد مناسبی ندارند . این پلیمر یکی از اجزای اصلی چسب های پایه آبی است که معمولا به آنها چسب چوب ، چسب نجاری و یا چسب سفید گفته می شود .
۳- یکی دیگر از کاربردهای مهم آن در صنعت بسته بندی است . این ماده به عنوان یک چسب ارزان ، غیر سمی و بدون بو برای اتصال و آب بندی سطوح دارای انرژی بالا مانند کاغذ ، کارتن ، پنبه ، چوب و موارد بسیار دیگری مورد استفاده قرار می گیرد . PVAc اغلب به خاطر قیمت پایین پایین ، پایداری خوب در برابر نور و مقاومت خوب در برابر زرد شدن ناخواسته به چسب های دیگر ترجیح داده می شود .
از کاربردهای دیگر می توان به استفاده به عنوان پلاستیسایزر و حجم دهنده برای رنگ ، نساجی ، پلاستیک ها ، سیمان و آدامس اشاره کرد . به صورت قابل ملاحظه ای از رزین های اکریلیک ارزان تر است ( تقریبا نصف قیمت ) ، بنابراین عموما به رنگ های لاتکس اکریلیک اضافه می شود تا قیمت نهایی محصول کاهش یابد . با این حال رنگ هایی که برای سطوح خارجی مورد استفاده قرار می گیرند باید صد در صد از اکریلیک باشند ، زیرا PVAc اصلاح نشده نسبت به آب حساسیت دارد و استفاده از آن در سطوح خارجی مشکل ساز خواهد بود .
MSDS یا برگه ایمنی اطلاعاتی جامع را در مورد مواد شیمیایی خصوصا درباره خطرات ، اثرات بر روی انسان ، اثرات بر روی محیط زیست ، علائم مسمومیت ، نحوه برخورد با فرد مسموم ، نحوه خاموش کردن آتش و … ارائه می دهد. در ادامه به صورت اختصار به برخی از این موارد پرداخته شده است.
خطرات برای سلامتی انسان
سمیت ظاهری ندارد اما از تماس مستقیم با پوست و یا چشم باید پرهیز کرد . محوطه پردازش نیز باید دارای سیستم تهویه مناسب باشد تا مونومرهای وینیل استات به راحتی از محوطه خارج شوند .
از آنجایی که این ماده در بسیاری از محصولات استفاده می شود ، تماس با آن می تواند به سادگی اتفاق بیفتد. اما همانگونه که پیشتر نیز گفته شد ، PVAc در موارد نادری باعث ایجاد حساسیت در انسان شده است.
علائم عمده تماس : التهاب خفیف در پوست و سیستم تنفسی
خاموش کردن آتش : کربن دی اکسید ، پودر شیمیایی خشک ، کف و … .
دسته بندی:
مقالاتاز جدیدترین تخفیف ها و اطلاعیه ها بهره مند شوید.
(در ساعات کاری)
دیدگاهتان را بنویسید